Застосування мобільних канатних лісотранспортних установок в Карпатах - Korzhov, V.; Kudra, V. (Наукові праці Лісівничої академії наук України, 2014)
Здійснено аналіз тенденцій конструювання мобільних канатних установок та подана інформація про їх застосування на лісозаготівлі в регіоні Українських Карпат за останні десятиліття. Представлено принципи класифікації таких установок та їх основні технічні характеристики. Наведено результати досліджень з оцінки впливу лісосічних робіт на деревостан, природне поновлення і ґрунтову поверхню при використанні мобільних установок: легкого типу MAХWALD, вмонтованих KSK-16, навісних Larix-3T і причіпних MOZ-300. Дослідження проведено у різних природних і виробничих умовах на дослідних ділянках, розташованих на території державних лісових підприємств Закарпатської, Івано-Франківської і Львівської областей. Подані пропозиції щодо вибору моделей канатних установок для Карпатського регіону.