ДО ПИТАННЯ ПРО ОПТИМІЗАЦІЮ ГУСТОТИ ЯЛИНОВИХ ДЕРЕВОСТАНІВ У ЗАХІДНОМУ ЛІСОСТЕПУ УКРАЇНИ - Debrynyuk, Yurii; Korol, Mykola (Наукові праці Лісівничої академії наук України, 2019)
Наведено результати оптимізації густоти штучних ялинників у різних типах лісорослинних умов через визначення площі поперечного перерізу дерев. Встановлено залежність зміни поточного приросту за запасом стовбурової деревини від оптимальної площі поперечного перерізу. Моделювання показників росту за густотою з визначенням меж оптимальної та критичної площ поперечного перерізу дає змогу здійснити реальний часовий прогноз росту і продуктивності плантаційних лісових культур ялини європейської.