ПОШИРЕННЯ МОДРИНИ У ЛІСОВИХ НАСАДЖЕННЯХ УКРАЇНИ - Debrynyuk, Yurii; Belelya, Serhiy (Наукові праці Лісівничої академії наук України, 2019)
На основі опрацювання повидільної таксаційної бази даних станом на 1.01.2011 р. встановлено площу лісових насаджень з перевагою у складі модрини у межах адміністративних областей України. Проаналізовано також низку лісівничо-таксаційних показників насаджень – розподіл за відносними повнотами, запасами стовбурової деревини, класами та групами віку, поширення за типами лісу та класами якості лісових культур. Вказано на розбалансованість вікової структури модринових насаджень, на перевагу середньоповнотних мішаних деревостанів. Наголошено, що в низці областей України модрина є перспективною породою для плантаційного лісовирощування.