ДИФЕРЕНЦІЙНІ МОДЕЛІ У ЗАДАЧАХ ЛІСОВОГО ГОСПОДАРСТВА - Dumanskyy, Ostap; Debryniuk, Iurii (Наукові праці Лісівничої академії наук України, 2008)
Наведено диференційні моделі задач росту деревостанів динаміки лісового фонду, кінетики руйнування деревостанів природним шляхом або внаслідок дії антропогенних чинників. Наведені диференційні моделі дають змогу прогнозувати життєвість лісових екосистем внаслідок дії на них чинників живої та неживої природи, а також людської діяльності. Запропонована модель динаміки лісового фонду дає змогу обчислювати відчуження земельних площ та прогнозувати наслідки цього процесу.