Вплив стимуляторів росту на проростання насіння модрини європейської - Belelya, S. (Наукові праці Лісівничої академії наук України, 2014)
Наведено результати дослідження впливу регуляторів росту рослин на якісні показники насіння модрини європейської. Встановлено, що передпосівний обробіток насіння низкою стимуляторів росту різної концентрації та за різної тривалості дії на насіння суттєво впливає на підвищення енергії його проростання, технічної та абсолютної схожості. Найефективнішими препаратами для цієї мети за певних умов  використання виявились емістим С, вермістим, гумат натрію, байкал, циркон, максим, вимпел, бурштинова кислота. Інші препарати – мікосан, сателіт, епін-екстра виявляють загалом інгібіруючу дію на проростання насіння модрини