Застосування мобільних канатних лісотранспортних установок в Карпатах - Korzhov, V.; Kudra, V. (Наукові праці Лісівничої академії наук України, 2014)
Здійснено аналіз тенденцій конструювання мобільних канатних установок та подана інформація про їх застосування на лісозаготівлі в  регіоні Українських Карпат за останні десятиліття.  Представлено  принципи класифікації таких установок та їх основні технічні характеристики. Наведено  результати досліджень з оцінки впливу лісосічних робіт на деревостан, природне  поновлення  і  ґрунтову  поверхню при використанні  мобільних установок: легкого типу MAХWALD, вмонтованих KSK-16,  навісних Larix-3T і причіпних MOZ-300.   Дослідження  проведено у різних природних і виробничих умовах  на  дослідних  ділянках, розташованих  на території державних лісових підприємств  Закарпатської, Івано-Франківської і Львівської областей. Подані пропозиції щодо вибору моделей канатних установок для Карпатського регіону.